Ce este Meditatia

Pagina ce este meditatia

Răspunsuri

  1. ma intreb daca stii de fapt ce este meditatia, cu adevarat. sau doar iei banii oamenilor.. de fapt nu am o problema cu asta(totd am fost de acord cu zicala „e stupid sa lasi prostul sa isi pastreze banii”), sunt suficienti disperati in tara asta, dornici de o „salvare divina”, sau de o raza de speranta, doar speranta le dai si apreciez asta. ii faci sa viseze. dar in final, i guess, tot pe tine te amagesti.
    ai luat oamenii care visau la sex, cred ca esti constient ca 90% din populatia globului viseaza la sex, si spre sex isi concentreaza toata munca, etc – si le-ai dat sa viseze la Dzeu acum – este exact cum spunea Osho despre asa zisii lideri spirituali care manipuleaza mintile oamenilor – le dau un scop nou, le distrag mintea de la scopurile lor zilnice si le dau un scop nou, Divinitatea – dar ei raman in sfera viselor de fapt. Nu capata nimic, niciodata. sunt curios cum traiesti cu tine insuti stiind asta. asta daca te preocupa de fapt oamenii, cat de cat.

    Sau de fapt cazi in ultimul truc al mintii… Osho obisnuia sa avertizeze ca cel mai subtil truc al mintii e sa crezi ca ii poti ajuta pe ceilalti.. pierzand astfel focusul spre ceea ce conteaza (adica TU insuti).

  2. meditatia inseamna a lua o pauza.

  3. Am citit ceea ce a scris Andrei mai sus si nu mi-a venit altceva in minte decat o maxima a lui Enstein „universul si prostia sunt infinite…” Atunci cand Siddhartha Guatama (Buddha) a atins iluminarea el nu a vrut initial sa vina sa impartaseasca oamenilor expierenta lui minunata pentru ca si-a dat seama ca e inutil…oamenii nu l-ar intelege pentru ca l-ar privi foarte suspicios si prin prisma prejudecatilor…dar zeii i s-au aratat si i-a spus ca ar fi suficient ca din milioane de oameni doar cativa sa-l inteleaga si sa atinga si ei la urma lor iluminarea, iar asta pentru ca de multe ori nu mai ai nevoie decat de un mic impuls care sa te propulseze…
    Osho mi-a schimbat radical viata interioara in bine doar citindu-l…este un suflet extraordinar pe care-l simt aproape foarte des si in n situatii…oamenii care-i duc mai departe mesajul sunt de admirat…
    Nu-l judec pe Andrei ci il inteleg…el crede ca oamenii spirituali nu ar trebui sa aiba nimic de-a face cu materialul pentru ca sunt doua lucruri ce nu se impaca prea bine…dar trebuie si el sa inteleaga ca traim in aceasta lume precum o barca, aceasta ca sa poata fi in echilibru si sa mearga pe apa are nevoie de 2 vasle, tot asa sa-si imagineze omul care trebuie sa mearga prin viata vaslind pe-o parte materialul si pe cealalta spiritualul fiind astfel in armonie…La urma urmei chiar asta e principalul mesaj a lui Osho: omul nou Zorba-Buddha…adica cel care isi traieste clipa si se bucura de viata la maxim asa cum a facut-o Zorba grecul dar care poate sa-si atinga si acea pace interioara ca urmare a implinirii potentialului spiritual asa cum a facut-o Buddha…
    Am cucerit lumea exterioara… acum a venit momentul sa o cucerim si pe cea interioara.
    Numai bine!

  4. Dupa parerea mea, daca vrei sa faci un workshop, trebuie sa ne gandim si la detaliile materiale, ca nu traim cu aer.

    Cine plateste chiria salii, cine plateste mancarea cazarea – sunt lucruri care costa bani, asta e. trebuie contribuit, fiecare, nu?

    Doar atat insa, cand persoana care organizeaza toate astea se gandeste ca ar fi bine sa si faca bani din asta, o sursa de venit, pana la urma are dreptul si el la o rasplata pentru efortul pe care il face de a organiza totul, altul doar vine si face grupul, pe cand organizatorul isi bate capul cu toate detaliile tehnice, toate amanuntele care iau timp si efort, si cu care altii nu isi bat capul doar vin la grupa si se distreaza.

    Cu un singur lucru nu sunt de acord insa: cand organizatorul devine lacom, si cere preturi piperate – cu asta nu sunt de acord, cu lacomia. Cand setea altora care abia sunt la inceput de drum e folosita ca sa ii taxeze si sa faca bani, o sursa frumoasa de venit personal – cand organizatorul se lacomeshte, asta devine imoral.

  5. Sai Baba, pocnitoarea asta respecta perceptele hinduse.
    Chiar era veritabil in paganismul sau.
    Milioane de rataciti il socoteau drept “avatar”, adica incarnarnarea Divinitatii. Poseda toate atributele Divinitatii.
    Adica omniprezenta, atotstiinta si omnipotenta nu erau chestii straine lui.

    Sai Baba nu prea indraznea sa atace frontal Crestinismul, a procedat intr-o maniera ocolitoare.
    A incercat sa insereze ereziile hinduse in Crestinism, sustinand ca nu-i nici un fel de incompatibilitate. Treaba asta se practica si acum, vezi MISA sau Kamala, am dat doar nume pt ca sunt cele mai cunoscute.
    Budismul si hinduismul nu-s straine de new-age, tot asa, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant.
    Poti sa verifici.


Lasă un comentariu