Publicat de: skymindblog | 31 Martie, 2009

WHO IS IN 1-3 mai:seminar OSHO cu Rakendra

ZORBA BUDDHACentru de transformare personala si meditatie OSHO– va invita de vineri dupa-amiaza pana duminica intre 1-3 mai 2009 la un eveniment cu Yves Rakendra, terapeut OSHO

Awareness WHO IS IN

-deschidere catre constientizarea de Sine-

Seminar OSHO cu Rakendra

1-3 mai 2008, Bucuresti 

Combinatie unica intre simplitatea ZEN a Koanurilor si tehnici de comunicare occidentale au creat acest proces de lucru cu sinele – WHO IS IN. 

2009-04-15-veet-rakendra-who-is-in-a3-preview

“WHO IS IN” este un proces de terapie si meditatie dezvoltat in urma cu peste 40 de ani de catre Charles Berner si care este larg folosit ca proces de transformare in centrele Osho din multe tari.

Este o intalnire intre frumusetea si simplitatea Koanurilor Zen ale scolii Rinzai si tehnici de comunicare din psihologia occidentala. Este o metoda de accesare a resurselor interioare, considerata si o terapie de grup. 

 

 

Cine este Rakendra?

Nascut in Franta in 1950, Yves Rakendra a cautat inca de tanar rakendra_uk1cunoasterea ezoterica. Cu toate conceptele si cunostintele intelectuale dobandite, inima lui inca mai cauta adevarul trait, iar Zenul i-a netezit calea catre aceasta experienta. Multi maestri, precum Karlfield Graf Durckeim, Armaud Desjardin, Ramana Maharshi, Swami Prajnandpad, Noro Sensei si Osho, l-au ajutat sa-si umple inima si, pentru a doua oara in viata, Rakendra a fost initiat in sannyas. Invataturile lui Margot Anand si Barry Long (tantra) si Charles Berner („englightened intensives”) au jucat de asemenea un rol important in viata lui. Din 1998, Rakendra a locuit in Puna, India, in Centrul Osho (Osho resort). Traind in acest camp spiritual („buddhafield”) in fiecare zi, are oportunitatea extraordinara de a experimenta viata intr-un mod diferit.

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul sau:
www.livingourtruenature.com

Poti citi un articol in revista OSHO TIMES despre metoda WHO IS IN.   osho-times-interview_original2

 Pe parcursul seminarului se concentreaza toata atentia pe o singura intrebare: „Cine sunt eu?” 

Cum are loc intregul proces? Procesul se desfasoara pe mai multe niveluri, favorizand intelegerea prin experienta sau prin insight-uri mai degraba decat printr-un mecanism de gandire. Participantul realizeaza ca el nu este ceea ce credea ca este – apare dez-identificarea, creste gradul de constientizare – si poate ajunge pana in punctul in care devine Constiinta in (de) sine. Cel mai important factor in acest proces este Increderea – increderea in sine si in faptul ca, prin deschiderea fata de tine si fata de celalalt, poti avea Experienta Directa a Sinelui.

 Dar ce este aceasta Experienta Directa a Sinelui, de fapt? Atunci cand eu si celalalt se contopesc, cand simtul eului nu mai este acolo, cand orice senzatie de separare a disparut, atunci vorbim de Experienta Directa. Celelalte trairi avute, oricat de extraordinare si de minunate ar fi, sunt totusi experiente indirecte si, in comparatie cu Experienta Directa, reprezinta doar un divertisment trecator. 

Care este rolul partenerului care asculta pe tot parcursul procesului?

Fie ca este randul tau sa asculti, fie ca este randul partenerului, rolul celui care asculta este de a fi martor fara a judeca. In acest fel se intampla un lucru remarcabil pentru amadoi: cu cat devii mai deschis catre experienta comunicata a partenerului, cu atat mai profund devii conectat cu tine, si cu cat devii mai deschis catre realitatea interioara, cu atat mai mult poti sa ai Experienta Directa.

 Ce alte experiente pot avea in afara de aceasta Experienta Directa?

Se produce o schimbare in ceea ce esti tu, cu tine, cu ceilalti, in relatii, si viata ta incearca sa se schimbe de la sine, intr-un mod mult mai fluid, lin, fara efort.

Poti sa-ti faci prieteni noi si sa te bucuri de atmosfera care se creeaza intre voi.

 

Este un seminar util si pentru coachi, traineri, terapeuti sau psihoterapeuti. Aceasta intrebare, „Cine esti tu?”, este intrebarea esentiala. De aici se pot gasi raspunsuri si solutii variate, resurse pentru atingerea scopurilor si obiectivelor propuse. Ca si coach sau terapeut, spatiul de „prezenta” este esential pentru a „contine” clientul, astfel incat el insusi sa-si gaseasca raspunsurile.

 Si unde va avea loc seminarul?

Casa Satya, Str. Banu Manta nr. 25 (www.satya.ro)

 Cat costa seminarul?

Costul grupei este 125 EUR( 525 Ron).  Inscrierea va avea loc pana pe data de 25 aprilie. Pentru inscriere se achita un avans de 250 RON (contravaloarea a 60 EUR)  in contul RO 03 FNNB 000102216527 RO 02, Credit Europe Bank, sucursala Municipiului Bucuresti-SMB, pe numele Miu Cristian Bogdan. Restul platii poate fi efectuat la inceperea seminarului.

Capacitatea maxima a salii de seminar este de 25 de persoane. Inscrierea se face pe principiul primul venit, primul servit.

Care este programul seminarului?

Vineri, 1 mai, 17.00 – 22.30

Sambata, 2 mai, 07.00 – 22.00

Duminica, 3 mai, 07.00 – 17.00

 Pentru informatii si inscriere:

Cristian VEET, e-mail : veet_cristian@yahoo.com, 0722.519.29       Luciana, e-mail: luciana@mailbox.ro , 0728.958.777.                    Casandra Bischoff, info@casandra.info , 0723.613.442.

           www.zorbabuddha.ro                                               

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: